Plant One Rotterdam is het kennis- en innovatiecentrum in Rotterdam-Botlek voor het testen en valideren van duurzame procestochnologie op semi-industriele schaal.

Ideale schaalgrootte

Het is bekend dat processen op kleine schaal zich anders kunnen gedragen dan op de schaal van industriele installaties. Daarom is het belangrijk om nieuwe processen en technologieƫn zowel op laboratoriumschaal te bewijzen als in de daaropvolgende fases van opschaling. Als kennis- en innovatiecentrum biedt Plant One Rotterdam die mogelijkheid: van labschaal direct naar een relevante industriele schaal om de innovatieve waarde van het proces te valideren en te optimaliseren.

Faciliteiten

Testruimte

Plant One Rotterdam biedt betaalbare testruimte op elke gewenste schaal. Het bedrijf beschikt over 10.000 m2 overdekt werkoppervlak en 5.000 m2 werkoppervlak in de buitenruimte. De kavels zijn te huur van enkele vierkante meters tot 2.400 m2 en afhankelijk van de toepassing onder sprinkler of onder schuim, ATEX proof of conform HACCP.

Naast de ruimte die beschikbaar is voor proefopstellingen is kantoorruimte te huur. Verder beschikt Plant One Rotterdam over diverse vergader en conferentieruimtes met demonstratie mogelijkheden. De ruimtes zijn te boeken inclusief catering en audiovisuele middelen.

Laboratoriumfaciliteiten

In Plant One Rotterdam zijn laboratoriumfaciliteiten ingericht van in totaal 1200 m2. Hierdoor kunnen klanten ook ruimte en faciliteiten huren of laten uitvoeren voor laboratorium proeven.

Utilities

Elke kavel beschikt over de utilities die nodig zijn voor test- of demonstratieopstellingen. Via aanwezige kabels en leidingen wordt elke opstelling naar wens voorzien van utilities zoals krachtstroom, gas, stoom, proces- en demiwater, stikstof, instrument en perslucht, kooldioxide en aansluiting op waterzuivering. Ook diverse chemische producten zijn in de directe omgeving eenvoudig te verkrijgen.

Logistiek

Aan- en afvoer van apparatuur en materialen van vrijwel elke afmeting is mogelijk per vrachtwagen. Verschillende laad- en losperrons maken snelle afhandeling van lading mogelijk. De toegankelijkheid wordt versterkt door grote deuren die het mogelijk maken grotere installaties de hal in te brengen.

Services

Plant One Rotterdam kan klanten van begin tot einde assisteren met de ontwikkeling van innovatie:

  • Analyse en ondersteuning van voorgestelde procesinnovaties. Ontwikkeling oplossingen voor procesverstoringen.
  • Ontwerpen en bouwen van installaties voor opschaling van innovaties of procesverbeteringen. Gecertificeerde leveranciers voor snelle en deskundige modificaties.
  • Doorlopen en bewaken van strikte veiligheidsprocedures. Ondersteuning aanvraag milieuvergunning.
  • Inhuren van technische en operationele staff 24/7 mogelijk voor het uitvoeren van testen op semi-industriĆ«le schaal. Verzamelen van data en procesbewaking.
  • Inhuur laboranten van Plant One Rotterdam mogelijk voor testen op laboratoriumschaal.
  • Logistieke voorzieningen voor aan- en afvoer equipment over de weg of per schip, met diverse laadplatforms voor vlot en veilig in- en uitladen. Hoge toegangsdeuren voor grote installaties.
  • Logistieke voorzieningen en personeel voor aan- en afvoer en opslag van grondstoffen en producten.
  • Professioneel en gecertificeerd voorlichtings- en trainingsaanbod. Plant One Rotterdam Opleidingen. Ondersteuning marketing & communicatie.
  • Platform voor interactie tussen deelnemende bedrijven en faciliteiten voor ontvangst en rondleiding klanten, inclusief catering.

Netwerk

Scholing

Veilig en verantwoord werken is vanzelfsprekend. Zeker in de industrie. Plant One Rotterdam biedt gecertificeerde bij- en nascholingen voor bedrijven, die verder gaan dan de verplichte theorie.

Ook biedt Plant One leerlingen van de omringende opleiden mogelijkheden aan om stage te lopen bij Plant One Rotterdam. Zodat de leerlingen direct praktijkervaring opdoen. Dit wordt bekrachtigd door een samenwerkingsverband met diverse opleidingen vanuit de regio.

Business

Plant One heeft haar eigen customer network. Een verzameling van bedrijven uit de botlek regio die periodiek hun kennis en ervaringen delen op de netwerkbijeenkomsten georganiseerd door Plant One Rotterdam.