High Tech Factory: your access to a shared production facility.

 

Werken in High Tech Factory, een unieke faciliteit op de high tech campus van de Universiteit Twente met een perfecte werkomgeving voor jonge groeiende high-tech bedrijven.

High tech- productiefaciliteiten

High Tech Factory biedt een high tech- productiefaciliteit op de campus van de Universiteit Twente, op loopafstand van het NanoLab van MESA+, wereldwijd één van de grootste in het veld van micro- en nanotechnologie. High Tech Factory is bedoeld om bedrijven die behoefte hebben aan high-tech laboratoria en cleanrooms in staat te stellen door te groeien. Ze kunnen hun producten verder ontwikkelen en productie opschalen voor de commerciële markt. Je vindt in de directe nabijheid van High Tech Factory niet alleen de kennis en expertise maar ook alle voorzieningen die nodig zijn om tot ontwikkeling en groei te komen, in perfecte samenwerking en optimaal toegankelijk. Ongekend in Nederland en ook in Europa heel bijzonder.

Wat kunnen we voor u betekenen?

Niet alleen de aantrekkelijke ligging, maar ook de mogelijkheden binnen de faciliteit zijn zeer divers. High Tech Factory biedt high-tech laboratoria, hoogwaardige cleanrooms en flexibele kantoorruimtes. Bijkomend voordeel is dat bedrijven in elkaars nabijheid zitten en productiefaciliteiten kunnen delen.
Een extra faciliteit is High Tech Fund. Een apparatuurfonds dat ondernemers in staat stelt om kostbare productieapparatuur aan te schaffen. Daarmee valt in één keer een grote investering van hen af en helpt het bedrijven af van een vaak onoverkomelijk voorfinancieringsprobleem. Een aantal bedrijven heeft dankzij het fonds hun productie kunnen waarmaken. Het fonds blijkt een katalysator te zijn voor bedrijven die willen groeien.

Faciliteiten

De volgende faciliteiten zijn beschikbaar bij High Tech Factory Campus Universiteit Twente:

 • Laboratoriumfaciliteiten
 • cleanroomfaciliteiten (ISO 7)
 • milieuvergunningen voor zowel opslag als aan- en afvoer chemicaliën lab en cleanroom
 • afvalverwerking van zowel biologisch- als chemisch afval.
 • gebruik van standaard voorzieningen in de gezamenlijke chemical process room
 • kantoorfaciliteiten
 • vergaderruimtes (vrij gebruik)
 • flexibele contracten
 • onderhoudsdienst
 • eigen BHV team
 • beveiliging en veiligheidsdiensten
 • ICT
 • ruime parkeergelegenheid nabij het gebouw

Services

Gebruikers van High Tech Factory maken deel uit van het uitgebreide Kennispark eco-systeem waarvan de campus van de Universiteit Twente deel uit maakt.
High Tech Factory faciliteert onder andere de introductie tot relevante onderzoeksgroepen en gebruik het MESA+ NanoLab o.b.v. een partnertarief. Via Kennispark is er toegang tot bijvoorbeeld financieringsinstrumenten, IP advies en juridisch advies.

Netwerk

High Tech Factory heeft mede door haar oorsprong, een breed en sterk ontwikkeld netwerk. Niet alleen via het kennisinstituut MESA+ en haar onderzoeksgroepen binnen de Universiteit Twente, maar ook vanuit Kennispark Twente en richting de ondernemers in en om de campus en in de regio. Een sterke omgeving waar high-tech bedrijven kunnen profiteren van elkaar kennis en ervaring. Binnen dit netwerk vinden bovendien allerlei mogelijkheden tot samenwerking plaats en activiteiten die initiatieven en netwerken aan elkaar verbinden.