Delft is een belangrijke hotspot voor de ontwikkeling van biobased economy. Biotech Campus Delft, waar bedrijven en kennisinstituten samenwerken, bevindt zich op twee locaties: Delft Science Park en het DSM Delft terrein.

Innovatieketen

Innovaties worden hier gedreven door de aanwezigheid van de gehele innovatieketen: kennis, ontwikkeling, opschaling en productie. Bij naburige universiteiten en hogescholen zoals TU Delft, InHolland en RU Leiden, worden studenten opgeleid om de biobased economie van de toekomst vorm te geven. Gezamenlijke projecten en gedeelde onderzoeksfaciliteiten in de onmiddellijke nabijheid van opschaling en productie creëren de voordelen van de community die leiden tot het succes van biotechnologie. 

Biotechnologische innovaties

Een ideale omgeving voor bedrijven om te participeren in biotechnologische innovaties. Start-ups worden begeleid door incubator Yes!Delft. Gevestigde bedrijven en onderzoeksinstituten, maar ook derden, kunnen onderzoek doen en gebruik maken van de pilot- en demofaciliteiten bij de Bioprocess Pilot Facility. Recente toepassingen zijn bio fuels, bio plastics, voedingsingrediënten en antibiotica. Zie ook www.biotechcampusdelft.com

iLAB Biotech Campus Delft

De iLAB omgeving van de Biotech Campus in Delft bevindt zich op het terrein van de TU Delft.

Klik hier voor meer informatie over iLAB Biotech Campus Delft

COCi Biotech Campus Delft

De COCi omgeving bevindt zich op het terrein van DSM Delft.

Klik hier voor meer informatie over COCi Biotech Campus Delft