De juiste huisvesting kan de groei en ontwikkeling van bedrijven versterken. De iLAB en COCi-locaties zijn gespecialiseerde bedrijfsterreinen die faciliteiten bieden die voor chemische bedrijvigheid essentieel zijn, zoals kantoorruimtes, ICT-ondersteuning, laboratoriumopstellingen en vergunningen. Aan welke faciliteiten een bedrijf behoefte heeft, is afhankelijk van hun proces en de fase waarin het bedrijf zich bevindt.

Klik hier voor een overzicht van de faciliteiten op de verschillende locaties of bekijk de locaties op de kaart.

 

  • Labinrichting

  • Analyse-apparatuur

  • Kantoorruimte

Kantoor- en vergaderruimte

Starters en groeiende bedrijven hebben veelal geen groot bedrijfspand nodig. Wel is behoefte aan een werkplek met de mogelijkheid om klanten te ontvangen. Op de iLAB en COCi-locaties bestaan verschillende mogelijkheden voor het huren van kantoor- en vergaderruimtes: lege of volledig ingerichte kantoorruimtes, korter of langer lopende huurcontracten en gezamenlijke voorzieningen, zoals vergaderzalen, toiletten en receptie. Mooie bijkomstigheid is dat jonge ondernemers hier hun ervaringen en successen kunnen delen.

Labfaciliteiten en pilotinstallaties

Een startend bedrijf in de chemie beschikt meestal niet over de middelen om zelf een laboratoriumopstelling te bouwen. Gelukkig is zo’n investering lang niet altijd nodig, omdat andere bedrijven deze of vergelijkbare opstellingen ter beschikking willen stellen. Een beperkte aanpassing kan dan al voldoende zijn. Datzelfde geldt voor grotere pilotinstallaties, die bestaande chemische bedrijven aanbieden. Elke iLAB en COCi beschikt over specifieke apparatuur.

 

ICT-diensten

Een veilig ICT-systeem dat altijd vlekkeloos functioneert, is onontbeerlijk. Tegelijk hebben startende en groeiende ondernemers wel wat anders aan hun hoofd dan zich hier druk over te moeten maken. Bovendien willen ze wel de flexibiliteit om hun diensten naar behoefte te kunnen uitbreiden dan wel inkrimpen. Juist dankzij hun business model om kleinere bedrijven te ondersteunen, bieden de iLAB en COCi-locaties deze flexibiliteit in ICT-diensten.

Onderhoudsdienst

Alles wat niet tot de kernactiviteiten behoort, besteden startende en groeiende bedrijven bij voorkeur uit aan gespecialiseerde bedrijven. Omdat zich op de locaties veel vergelijkbare bedrijven zitten, is het mogelijk deze diensten efficiƫnt in te kopen. Te denken valt aan schoonmaak, onderhoud aan gebouw en apparaten, installatiewerkzaamheden en andere onderhoudsdiensten. De iLAB en COCi-locaties bieden hiervoor verschillende mogelijkheden.

Vergunningen

Bij chemische bedrijvigheid is een milieuvergunning al gauw een must. De iLAB’s en COCi’s beschikken voor de meest gangbare werkzaamheden over noodzakelijke vergunningen. Startende of groeiende bedrijven hoeven zich daarover dus geen zorgen te maken. Voor werkzaamheden waarvoor speciale vergunningen nodig zijn, is het raadzaam om vooraf kennis te nemen van de vergunningen die op een bepaalde locatie van kracht zijn.

Disclaimer

De mate waarin deze diensten geboden kunnen worden, varieert per locatie. Bekijk het locatie overzicht en neem contact op voor meer informatie over de mogelijkheden.