Sunoil Biodiesel is opgericht in 2005 en is de eerste biodieselproducent in Nederland.aanvankelijk werd hier biodiesel geproduceerd op basis van plantaardige vetten. In 2007 heeft Sunoil Biodiesel geïnvesteerd in haar fabriek om deze in het bijzonder geschikt te maken voor het inzetten van gebruikt frituurvet en dierlijke vetten. Aangezien deze reststromen zijn van een andere industrie, worden de biodiesel producten erkend als een geavanceerde biodiesel, welke duurzamer is dan de biodiesels uit plantaardige vetten.

Vanwege haar ervaring en door continue ontwikkelingen en investeringen in het productieproces, produceert zij op een effectieve wijze geavanceerde biodiesels. Hierbij wordt nu volledig gericht op de productie van biodiesel op basis van gebruikt frituurvet, ook wel UCOME genoemd (Used Cooking Oil Methyl Esther). Deze producten realiseren een CO2 reductie van ongeveer 85% ten opzichte van conventionele diesel.

De fabriek in Emmen heeft een capaciteit van 80 miljoen liter biodiesel per jaar volgens de Europese standaard EN14214 en de Amerikaanse ASTM D6751. Ons bedrijf is ISCC EU en ISCC DE gecertificeerd. Naast de productie van biodiesel zijn wij actief in de handel van zowel feedstock als biodiesels.