Op dinsdag 11 april vond de InnovatieTour iLAB Nijmegen plaats waarbij MKB-ondernemers kennis konden maken met het netwerk, de mogelijkheden en de faciliteiten van iLAB Nijmegen. De deelnemers werden ontvangen op het terrein van de Novio Tech Campus in Nijmegen. Deze campus biedt ondernemers faciliteiten/services in de sectoren Life Sciences en HealthTech. Naast Novio Tech Campus werden ook Radboud Universiteit en HAN BioCentre bezocht. 

 

Radboud Universiteit

De deelnemers van de tour werden welkom geheten door Iwan Holleman, directeur Radboud Innovation. Met een korte introductie over de Radboud Universiteit werd al snel toegespitst op Radboud Research Facilities. Dit onderdeel binnen de Radboud Universiteit richt zich primair op het aanbieden van de verschillende faciliteiten en diensten aan ondernemers en andere kennisintensieve organisaties die in potentie gebruik kunnen maken van de faciliteiten die de Radboud Universiteit te bieden heeft.

Een van deze succesvolle voorbeelden is Tagworks Pharmaceuticals, een spinout onstaan in 2011 vanuit Philips. Tagworks ontwikkelt en past technieken toe om in vivo chemistry behandelingen doeltreffender en efficiënter plaats te laten vinden. CEO en Founder Marc Robillard PHD vertelde de deelnemers over zijn traject van starten van dit bedrijf en het benutten van de potentie van de ontwikkelde techniek. De constante zoektocht naar partners is ook een factor om succesvoller te kunnen zijn. Deze samenwerkings-mogelijkheden vindt hij nu binnen de deuren van de Radboud Unersiteit en het RadboudUMC.

HAN BioCentre

De tweede stop van de tour vond plaats bij het HAN BioCentre. Hier heette Karin Struijs de deelnemers welkom en vertelde over de succesvolle aanpak hoe via het HAN BioCentre bedrijven toegepast onderzoek kunnen laten plaatsvinden in samenwerking met studenten en ervaren onderzoekers.

Willem van Lith van Eucaryo Beheer BV vertelde over zijn succesvolle samenwerking met het HAN BioCentre. Eucaryo ontwikkelt technieken om schimmelinfecties en ziektes in zaden te voorkomen. En ontwikkelt hiervoord bio assays om dit mogelijk te maken. Dit inhoudelijke domein past uitstekend in het domein waar het HAN BioCentre zich op gericht.

Novio Tech Campus

De tour eindigde weer op het terrein van de Novio Tech Campus. De laatste rondleiding stond in het teken van het kennis maken met de faciliteiten en services die de Novio Tech Campus met haar partners te bieden heeft. John Schalken directeur SMB Life Sciences leidde de deelnemers rond en liet de verschillende labruimtes zijn waar een potentiele vestiger gebruik van kan maken. Op een aantal verdiepingen was er volop bedrijvigheid zichtbaar en dat laat de dynamiek zien van deze campus. Een van de bedrijven die onderdeel is van deze dynamiek is Pharmacytics. Een bedrijf wat efficientry drug delivery systemen ontwikkelt voor oraal ingenomen medicijnen. En daarmee de effectieve werking van deze medicijnen verbeterd.

Meer weten over onze InnovatieTours zoals de InnovatieTour iLAB Nijmegen? Kijk dan op www.innovatietour.nl